Petites Bogeries Volcàniques:Greda de fajol de la Garrotxa i pinyons - Carquinyolis de farro blanc -Bombons de xocolata amb ratafia Russet d'Olot - Nùvol de cafè -
Nùvol de Cafè o Ratafia Russet d'Olot
Posar a muntar les clares en el batedor. I les cues de peix en remull.
Posar un casó al foc els sucres i el líquid i arribar a la temperatura de 140ºC.
Quan arribi a la tº barrejar la gelatina i tirar al merengue com si fos un merengue italià. Batre fins refredar. Colocar en una fon i posteriorment tallar o racionar , rebossar en sucle glass.
Bombó de Xocolata i Ratafia Russet d'Olot
-Cobertura de xocolata (per motlles)
-100g. Nata
-150gr. reducció de ratafia.
-700gr. xocolata negra.
Escalfar la nata i la ratafia, tireu la xocolata i barregeu fins que sigui barrejat.
Doneu una capa en els motlles i un cop fred farciu i torneu a tapar amb la cobertura.
Carquinyolis de farro blanc
Barrejar tot menys les avellanes, al final barregar-le.
Fer barres amb la pasta i coure-les a 170ºC durant 15-20 min.
Treure del forn i en calent tallarlos i tornar a posar-los al forn 5 min.
Greda de fajol
Barrejar tots els ingredients de la primera llista i reservar.
Batre les clares i el sucre a mitg punt de neu i afegir els pinyons, barrejar les dues preparacions i fer montanyetes al forn a 170ºC.
Llistat d'ingredints
Nùvòl de Cafè o Ratafia 200gr. glucosa 1000gr. sucre 400gr de cafè líquid o ratafia 48gr. gelatina 350gr. clares Greda de Fajol 100gr, sucre 100gr. farina 100gr. farro 100gr. mantega pomada 20gr. llevat 1 ou Carquinyolis de farro blanc 100gr. sucre moreno 40gr. clares 100gr. pinyons