Pastís de iogurt de La Fageda amb mousse de maduixa
Elaboració pasta brisa:
1. En batedora a velocitat mitjana, barregeu amb la pala la farina, les cinc espècies, el sucre i la sal.
2. Talleu la mantega a daus i escalfeu-la lleument. Afegiu de mica en mica a la barreja.
3. Quan es comenci a formar una massa homogènia, afegiu-hi l’ou i la llet.
4. Retireu la massa de la batedora, aplaneu-la i guardeu-la a la nevera.
5. Quan estigui freda, estireu la pasta amb un corró entre dos papers per anar al forn i folreu-ne un motlle per anar al forn. Aneu amb compte que no es trenqui.
6. Coeu-ho al forn a 170º. No cal que quedi cuita del tot.
Elaboració pastís:
1. Separeu els rovells de les clares. Blanquegeu els rovells amb la meitat del sucre a la batedora.
2. Barregeu bé la nata i el iogurt. Incorporeu-hi el midó de blat de moro, el iogurt en pols i la sal.
3. Munteu les clares amb la segona meitat del sucre. No han d’arribar a punt de neu.
4. Incorporeu, amb cura, els rovells a la barreja de nata i iogurt.
5. Afegiu-hi, també, la merenga.
6. Aboqueu la barreja dins el motlle amb la pasta brisa.
7. Coeu-ho a 170º durant uns 25 minuts.
8. Refredeu-lo.
Llistat d'ingredints
Ingredients: Pasta brisa: 500g farina 30g sucre 10g sal 15g barreja 5 espècies 250g mantega 1u ous 100g llet Pastís de iogurt La Fageda: 500g iogurt de La Fageda 100g nata del 32% MG 3u ous 40g midó de blat de moro 140g sucre 10g iogurt en pols 2g sal