Mousse de iogurt de La Fageda i crumble de fajol
Preparació de la mousse de iogurt:
1. Hidrateu les fulles de gelatina amb aigua freda i gel.
2. Semi munteu la nata.
3. Barregeu el sucre amb el iogurt i mescleu bé.
4. Foneu les fulles de gelatina amb una mica d’aigua tèbia.
5. Mescleu la gelatina fosa amb el iogurt i aneu barrejant amb les varetes perquè no es facin fils de gelatina.
6. Incorporeu la nata semi muntada al iogurt amb molt de compte, i amb l’ajuda d’una espàtula pastissera.
7. Poseu dins dels motlles i deixeu-ho a la nevera un parell d’hores.
Preparació crumble de fajol:
1. Barregeu les dues farines, el midó i el sucre. Mescleu amb la mantega que faci una pasta grumollosa.
2. Poseu en una safata amb un “silpat” perquè no s’enganxi. S’han de fer com engrunes.
3. Coeu al forn uns 8’ aproximadament a 180ºC. Reserveu en una capsa hermèticament tancada.
Preparació sopa de maduixots:
1. Netegeu els maduixots amb el cabdell
2. Traieu els cabdells
3. Triturar els maduixots amb l’aigua amb gas i l’stèvia
4. Coleu
Presentació del plat:
Poseu el mousse de iogurt al centre del plat, la sopa al voltant, i al damunt el crumble de fajol.
Llistat d'ingredints
Ingredients per a 4 persones: Per al mousse: 500g de iogurt de la Fageda 60g de sucre 120g de nata del 32% MG 5 fulles de gelatina de 2g cadascuna Per al crumble de fajol: 100g de mantega a punt de pomada 100g de farina de blat 100g de sucre 50g de farina de fajol 80g de midó de blat de moro Per a la sopa de maduixots: 200g de maduixots q/s aigua amb gas 2 fulles d'stèvia