Milfulls de llengua de vedella i patata mora de La Vall de Bas confitada amb salsa de vi negre
Preparació
1. Escaldeu les llengues en aigua bullent durant més o menys 5 minuts, les retirem i les pelem en calent.
2. Tot seguit marqum les llengues en una paella, previament salpebrades, afegiu labresa de verdures i un cop estovades les verdures i dorades les llengues hi afegim el vi negre i acabeu de cobrirla amb aigua. Afegiu les herbes aromatiques.
3. Deixem coure a foc lent fins aconfdseguir que la carn de la llengua sigui ben tova.
4. Un cop aconseguit es retira del foc i es deixa reposar.
5. Es retira la llengua i es deixa refredar.
6. Mentre, triturareu la salsa i la passarem pel xino, rectifiqueu de sal.
7. Feu les patates confitades, pelat les patates i tallades a rodelles ben fines, i cogueu-les cobertes d’oli, amb sal i pebre al forn lentament.
8. Talleu la llengua a rodelles i aneu montant una cap de llengua i una de patata fins a aconseguir una ració prudent.
9. Enbolqueu-ho tot plegat en matellina de porc per aconseguir que no es desfaci el milfulls. I passeu-ho per la paella.
10. Acabeu-ho napant el milfulls amb la salsa de la cocció.
Comentaris
Podem afegir al plat qualsevol tipus de bolets de temporada, ja que hi acompanyent molt be.
Cuiner : Gerard Xifra
Llistat d'ingredints
Ingredients per a quatre persones 1 Llengua de Vedella de 1000 a 1500gr. 300gr. de Patates de la Vall d'en Bas (Kennebec) Vi merlot 1 botella Mantellina de porc. 2u. De ceba de Figueres 1u. pastanaga 1u. Porro 2 dents d'all branca de romaníl fulla de llorer gingebre oli d'oliva sal i pebre aigua