Llom farcit de tòfona i ceps amb salsa de fruits vermells
Ingredients per a 4 persones
Pel llom:
1 Llom obert per farcir
200g de carn picada de porc
1/2 tòfona
50g de ceps
Un raig de conyac
Per la salsa:
6 maduixes
7 mores vermelles
6 mores negres
Unes gotes d’extracte de vainilla
4 cullerades de sucre
Sal i pebre
Elaboració del llom
- Agafar el llom obert i posar-hi la tòfona ratllada i els ceps amb una mica d’oli.
- Mentrestant, pre escalfar el forn a 180ºC.
- Lligar-lo amb el fil de “bridar”. És important fer un nus ben fort al final perquè no es deslligui i surti el farcit.
- Seguidament, posar el llom dins una safata, salpebrar-lo i regar-lo amb una mica de conyac.
- Posar-lo dins el forn durant 45 minuts.
Elaboració de la salsa
- Rentar i trossejar els fruits vermells.
- Triturar-los tots dins el vas de la batedora.
- Colar la mescla en un colador fi i posar-la en una paella a foc baix.
- Abocar el sucre i les gotes d’extracte de vainilla i deixar reduir.
- Després deixar refredar.
Presentació
- Tallar el llom a màquina ben fi.
- Posar-lo en una pissarra negra i fer una llàgrima de salsa de fruits vermells
Recepta de Àlex Bigas de l’Escola Pia d’Olot
Cuiner: Joan Masegur del Restaurant Hostal dels Ossos d’Olot.