Cruixent de peus de porc amb xips de naps i moniato
*/?>

Cruixent de peus de porc amb xips de naps i moniato

Tornar a: Receptes

Cruixent de peus de porc amb xips de naps i moniato

Ingredients:

2 peus de porc tallats per la meitat

2 fulles de llorer

1 pastanaga

2 porros (1 per fer bullir i l’altre per fer les xips)

2/3 naps

1 all negre

50g de farina d’ametlla

Crema balsàmica de Mòdena

Oli, sal i pebre

 

Elaboració

  1. Fer bullir els peus de porc amb les fulles de llorer, la pastanaga, la ceba i un porro, aproximadament unes 3 hores.
  1. Quan encara siguin tebis cal desossar-los i deixar-los nets.
  1. Agafar paper film i posar-hi els peus de porc desossats, fer uns paquets cilíndrics, que quedi tot ben compactat i deixar-ho refredar a la nevera. Si es vol, es pot preparar el dia abans.
  1. Tallar el porro i els naps a juliana (verticalment, no a rodanxes), salpebrar-los i fregir-los a la paella amb una mica d’oli. Quan estiguin rossets treure’ls i posar-los sobre paper absorbent.
  1. En una paella posar-hi oli i l’all negre tallat petit i fer-lo rossejar, després guardar-ho.
  1. Agafar els rotlles de peus de porc i fer talls d’un dit de gruix.
  1. Arrebossar els peus de porc amb la farina d’ametlla, prèviament salpebrats.
  1. En la paella on hi havíem cuit l’all negre, coure-hi els peus de porc a foc lent, fins que quedin rossets.
  1. Emplatar els peus de porc amb l’acompanyament de naps i porro que havíem cuit i decorar-ho amb la crema balsàmica de Mòdena com ens agradi més.

Recepta de Mireia Martínez i Lluna Díaz de l’Escola la Bòbila de Les Preses.

Cuiner: Sergi Nicastro del Restaurant La Quinta Justa d’Olot


Comarteix

Recepta elaborada per