Lassanya de patata de la Vall de Bas amb civet de senglar i crema d'alls tendres
Talleu les patates a rodanxes d'uns 3mm i poseu-les al forn en una safata cobertes d'oli amb una fulla de llorer,farigola i un gra d'all, a 60 graus fins que estiguin toves (1 hora aprox.) Salprebreu i enfarineu el senglar i fregiu-lo.
Coeu les verdures amb la cansalada a daus. Quan estiguin toves afegiu-hi el vi i deixeu-ho uns 10 minuts. Afegiu-hi el porc i cobriu-ho amb el brou. Amb el foc baix l'heu de coure fins que estigui tou(3 h aprox.)A mitja cocció afegiu-hi un farcell amb canyella, farigola, llorer i la pela de taronja. Per fer la crema d'alls talleu-los a rodanxes i fregiu -los amb mantega. Llavors tireu-hi la crema de llet, sal, pebre i deixeu-ho tot una mica.
La lassanya la fareu tot alternant en una safata capes de patata i del civet trinxat. Acabarem posant-hi la crema d'alls pel damunt i gratinant-ho al forn .
Cuiner: Joan Masegur
Llistat d'ingredints
10 patates de la Vall de Bas
1 kg. de senglar tallat a daus
3 cebes
2 porros
5 talls gruixuts de cansalada
4 grans d'all
2 pastanagues
2 litres de vi negre
1 branca d'api
2 fulles de llorer
2 branques de farigola
1 branca de canyella
la pell d'una taronja
brou
farina
sal
pebre
oli
200cl de crema de llet
una mica de mantega
5 alls tendres