Garró de porc amb escabetx de bolets de temporada
Preparació
1. En una cassola fonda hi posarem l’oli i daurarem el garró ja sal pebrat.
2. Un cop rostit hi posarem els alls, la ceba, les pastanagues i les deixarem que agafin color.
3. Seguidament, hi tirarem el vi blanc, i el deixarem reduir. Un cop reduït el cobrirem d’aigua.
4. Quan l’aigua bulli el posarem al forn a 130ºC durant 3 hores i anirem donant voltes a la carn.
5. En una altra paella amb una mica d’oli saltarem les verdures tallades a quadrets.
6. Un cop cuit, el garró el treure’m de la cassola i farem una salsa amb el suc del rostit.
7. Per a l’escabetx, en una cassola posarem la salsa del rostit, el vinagre, els bolets, les granes de ginebró, el pebre i les verdures saltajades.
8. Després de que bulli, hi posarem el garró a punt de sal.
Muntatge
Col•locarem el garró dret al mig del plat i el salsarem amb l’escabetx.
Maridatge
Castell Perelada 5 Fincas Reserva - D.O. Empordà
Llistat d'ingredints
4 garrons de porc amb un tall horitzontal per cada cap de la peça 400 g de ceba grossa tallada a juliana 150 g pastanaga pelada i tallada a rodanxes 200 g pastanaga i ceba tallada a daus 5 grans d'all 100 ml oli d'oliva 750 ml de vi blanc de l'Empordà Sal li pebre 300 g cebes i pastanagues tallades a daus 30 g ginebró i pebre en gra 50 ml vinagre de vi blanc 300 g bolets de temporada nets i saltejats