Escudella de fajol amb bolets i botifarra negra
Bulliu el fajol en aigua salada a foc baix durant 20 minuts. Quan estigui cuit escorreu-lo i esteneu-lo en una plata perquè no s’enganxi.
Talleu els bolets ben petits – de la mateixa mida que els grans de fajol – saltegeu-los amb una mica d´oli. Saltegeu també la botifarra negra tallada a daus petits.
Poseu el brou a bullir i afegiu una mica de ceps en pols. Quan bulli afegiu el fajol i els bolets (podeu potenciar el gust afegint-hi una mica de l´aigua de bullir el fajol).
Si queda masa clar doneu-li una mica de textura amb farina d´arròs desfeta amb una mica de brou fred. Abans de servir-ho, afegiu la botifarra negra saltejada.
Cuinera: Rosa Barris
Llistat d'ingredints
Ingredients per 4 persones: - Un bon brou - Fajol pelat - Bolets - Botifarra negra - Ceps en pols