Coca amb melmelada de taronja amarga
Ingredients:
Per a la coca:
3 ous
Pols de sal
200g de sucre
100g de mantega
Una taronja ratllada
Suc de dues taronges
200g de farina
1 sobre de llevat
Per a l’almívar:
1 suc de taronja
70g de sucre
(fer arrancar el bull)
Per a la cobertura:
150g de xocolata (70% cacau)
100g de nata (35% M.G.)
Elaboració:
- Es barregen els tres rovells d’ou, el sucre, el suc de taronja i la taronja ratllada.
- Afegir la mantega desfeta al bany maria i les clares muntades amb una mica de sal i remenar.
- Afegir la farina i el llevat i barreja bé. Un cop remenat, ha de quedar una pasta una mica clara.
- Coure al forn a 180ºC durant 40 minuts aproximadament.
- Passat aquest temps es fa la prova de l’escuradents i si surt net ja està cuit, sinó el deixem una estona més.
- Un cop fred, ja el podem desemmotllar i el tallem en tres capes. Les banyem amb l’almívar i les farcim amb la melmelada de taronja amarga de La Fageda.
Per a la cobertura
En un cassó fem bullir la nata i afegim la xocolata, remenem fins que quedi una barreja llisa i homogènia.