Carpaccio de peus de porc amb vinagreta de naps negres
Preparació
1. Partiu els peus de porc per la meitat.
2. Bulliu-los en una olla a pressió juntament amb la ceba, la pastanaga, el porro, el tomàquet, l’api, el llorer i la farigola durant una hora i quart.
3. Deixeu-los refredar una mica i, encara en calent, desosseu-los.
4. Salpebreu-los i torneu-ne a ajuntar les dues meitats. Amb un paper film, emboliqueu-los formant un farcell allargat. Deixeu-ho refredar a la nevera.
5. Peleu els naps negres i escateu-los amb l’ajuda d’un pelador.
6. Escaldeu les escates en aigua bullent i escorreu-les.
7. Amaniu-les amb sucre, sal, vinagre, all picat i cirereta. Deixeu-ho macerar durant vuit dies en un recipient tancat.
8. Un cop els naps estiguin ben macerats, escorreu-los, rectifiqueu-los de sal i amaniu-los amb oli.
Presentació
1. Talleu els peus de porc a rodelles fines i disposeu-les cobrint un plat.
2. Talleu els naps molt finament i afegiu-ho a una vinagreta que haureu preparat amb oli i vinagre reduït.
3. Amaniu el carpaccio amb la vinagreta i decoreu-ho amb pinyons torrats.
Cuiner : Josep Colom
Llistat d'ingredints
Ingredients 2 Peus de porc 1 Tomàquet 1 Ceba 1 Porro 1 Branqueta d'api 1 Pastanaga Llorer Farigola Naps negres Oli d'oliva Sal Pebre Vinagre Vinagre reduït Sucre Cirereta All Pinyons torrats