Brunyols de llardons
Ingredients
125 ml de llet
60g mantega
Sucre
Sal
75g de farina tamisada
2 ous
70g de llardons grans tamisats
Oli per fregir
Elaboració
Es posa la llet i la mantega en un cassó al foc amb una mica de sal. Quan veiem que
la llet comença a bullir mirem que la mantega s’hagi fos del tot, si és així, afegim tota la
farina tamisada i ho deixem coure sense deixar de remanar.
Si la massa es desenganxa dels costats del cassó, ho treiem del foc i hi afegim un ou, barregem fins que quedi una massa, tot seguit, hi afegim l’altre ou. Quan ja tenim la massa compacte hi afegim els llardons que ja els haurem tamisat.
Escalfem la fregidora, hi tirem oli. Mentrestant, fem boletes petites mirant de posar forces llardons a cada porció de massa. Tot seguit, quan l’oli estigui calent, hi tirem les boletes.
Quan comencin a estar daurades les posem en un plat amb paper absorbent, i els anem arrebossant
amb el sucre.
Recepta d’Anna Pastoret i Carla Sañas de l’Escola la Bòbila de Les Preses.
Cuiner: Joan Masegur del Restaurant Hostal dels Ossos d’Olot.