Amanida Volcànica amb bolets confitats
Preparació:
Una bona estona abans de començar a preparar el plat, bulliu els fesols de Santa Pau i la llengua, el ronyó, les puntes de cua i el ventre de porc. Quan les carns estiguin escaldades, bulliu-les amb aigua i sal durant 3 hores.
A continuació, bulliu els alls tendres en un cassó amb aigua i sal. Mentrestant, talleu les carns de porc a la juliana i talleu a quadrats petits les verdures confitades, que les podeu comprar o fer-les bullir i deixar-les reposar amb aigua, sal i vinagre durant 15 dies.
Després traieu els alls del foc, poseu-los en un bol amb gel i, quan estiguin freds, amaniu-los amb oli i sal.
Per fer la vinagreta, poseu oli, vinagre, sal i pebre en un bol i barregeu-ho. Tot seguit, incorporeu-la en un bol amb les carns, les verdures confitades i els fesols, i poseu-ho 2 minuts al micoones.
Per muntar el plat, ompliu un motllo amb l'amanida tèbia i guarniu-ho amb una mica d'escarola, els alls tendres i una mica d'oli d'olives negres.
Temps d'elaboració: 30 minuts, més el temps de bullir la carn i confitar les verdures
Cuiner : Joan Roig
Llistat d'ingredints
Ingredients per a 4 persones: - 2 ronyons de porc - 2 llengües - 1 ventre - 2 puntes de cua - 200 g de bitxo, bròquil, pastanaga, ceba i cogombre en conserva - 200 g de fesols cuits - 4 alls tendres - oli d'oliva - vinagre - sal - pebre