Receptes

imatge

Llaminera de porc a la taronja

  • Restaurant La Quinta Justa

Ingredients 1 llaminera de porc Suc de taronja Sal Pebre Oli Cansalada Elaboració Salpebrar la llaminera de porc i pintar-la amb oli d’oliva o greix. Embolicar-la amb la cansalada i lligar-la…

Llegir més



imatge

Brunyols de llardons

  • Restaurant Hostal dels Ossos

Ingredients 125 ml de llet 60g mantega Sucre Sal 75g de farina tamisada 2 ous 70g de llardons grans tamisats Oli per fregir Elaboració Es posa la llet i la mantega en un cassó al foc amb una…

Llegir més



imatge

Carpaccio de vedella amb formatge d'ovella

  • Restaurant L'Hostalet

Ingredients: Filet de vedella polit Barreja d’herbes de la Provença Maionesa Oli d’Oliva Llimona Salsa Perrins Pebre negre Rúcula Formatge serrat d’ovella   Elaboració: Cobriu el…

Llegir més


imatge

Verdures confitades

  • Restaurant L'Hostalet

Ingredients: Verdures variades (pastanaga, pebrot, api, carbassó, coliflor...) 950 ml. Vinagre de vi blanc 200 ml. Vi blanc 4 g. Sal 20 g. Sucre Herbes aromàtiques (llorer, farigola i romaní) Oli d’oliva Elaboració: …

Llegir més


imatge

Carpaccio de gambes amb oli de tòfona

  • Restaurant L'Hostalet

Ingredients: Gambes Oli d’oliva Oli de tòfona Pebre negre Sal Cibulet picat Pa torrat   Elaboració: Peleu les gambes i traieu-ne el budell. Entre film de plàstic, aixafeu-les amb un ganivet…

Llegir més


imatge

Rotllets de salmó amb salsa tàrtara

  • Restaurant L'Hostalet

Ingredients:   Salmó fumat Maionesa Rovell d’ou dur Cogombrets Tàperes Ceba de Figueres Cibulet Elaboració Talleu la ceba a daus petits i poseu-la en aigua freda per tal que perdi part de…

Llegir més


imatge

Vaset de pa amb tomata i embotit

  • Restaurant L'Hostalet

Ingredients: Pa de pagès Embotit (fuet, botifarra, paltruc...) Tomata Formatge d’ovella Oli d’oliva Sal   Elaboració: Poseu aigua a bullir. Feu una petita marca amb un ganivet a la pell de les tomates.…

Llegir més


imatge

Coca amb crema de pebrot i anxoves

  • Restaurant L'Hostalet

Ingredients: Coca de pa sense sucre Formatge fresc tipus Philadelphia Pebrot escalivat Anxoves   Elaboració: Obriu la coca i torreu-la. Tritureu el pebrot escalivat i barregeu-lo amb el formatge. Unteu…

Llegir més


imatge

Mousse de torró amb foie

  • Restaurant L'Hostalet

Ingredients: 250g. Torró de Xixona 50 g. Nata (1) 500 g. Nata (2) 5 Fulles de gelatina Bloc de fetge de celler Sal en escates Oli d’oliva   Elaboració: Hidratar les fulles de gelatina en aigua freda.…

Llegir més











imatge

Torrada amb crema de formatge i pera

Ingredients: Pa artesà del Forn Bataller dels Hostalets d’en Bas 200g de nata 200g Formatge d’ovella Mas Farró 200g melmelada de la pera de La Fageda Sal Fuet Elaboració: Ratllar finament el formatge…

Llegir més



imatge

Magret d'ànec, peres i moscat

  • Restaurant Sant Miquel

2 magrets d’ànec de 600g 1 pot de melmelada de pera de La Fageda 200cl fons de carn 200cl de moscat de l’Empordà Elaboració Marqueu els magret a foc lent per la grassa, un cop sigui daurat i el greix desfet doneu la volta i pugeu…

Llegir més



imatge

Coca amb melmelada de taronja amarga

  • Restaurant Can Xel

Ingredients: Per a la coca: 3 ous Pols de sal 200g de sucre 100g de mantega Una taronja ratllada Suc de dues taronges 200g de farina 1 sobre de llevat Per a l’almívar: 1 suc de taronja…

Llegir més








imatge

Rostit de Festa Major

  • Restaurant Ca la Matilde

4 racions Elaboració Daureu la ceba prèviament tallada a daus en una cassola preferentment de fang amb una mica de llar. Seguidament i a foc fort, afegiu-hi el pollastre i conill prèviament tallats a vuitens, les costelles de porc i deixeu-ho daurar tot junt. Tot seguit ruixeu-ho…

Llegir més


imatge

Escabetx de conill

Preparació: Salpebrar el conill, en una cassola catalana posar en cru tots els ingredients menys el vinagre, coure a foc suau sense arribar a bullir una hora, just al moment de retirar incorporar el vinagre i fer bullir tot plegat cinc minuts. Retirar i deixar refredar. Autor:…

Llegir més



imatge

Estofat de fruits de tardor

  • Restaurant L'Hostalet

Reduïu el vi amb el sucre fins que us quedi un xarop. Feu un almívar amb l´aigua, el sucre i la canyella i escaldeu-hi les fruites tallades a daus. Feu-ho d’una en una per respectar les textures de cada fruita. Netegeu els bolets, escaldeu-los amb l’almívar i deixeu-los refredar.…

Llegir més


imatge

Crema de carbassa del rabequet

  • Restaurant La Quinta Justa

Preparació 1. Sofregiu la ceba picada. 2. Quan agafi color, poseu-hi la carbassa tallada a trossets i mulleu amb el brou. 3. Saleu i deixeu bullir fins que la carbassa sigui ben toba. 4. Tritureu i passeu per un xinès. 5. Tasteu de sal i ja és a punt de…

Llegir més


imatge

Amanida Volcànica amb bolets confitats

  • Restaurant Can Xel

Preparació: Una bona estona abans de començar a preparar el plat, bulliu els fesols de Santa Pau i la llengua, el ronyó, les puntes de cua i el ventre de porc. Quan les carns estiguin escaldades, bulliu-les amb aigua i sal durant 3 hores. A continuació, bulliu els alls tendres…

Llegir més


imatge

Bacallà amb ceba i tomata de la pera

  • Restaurant La Moixina

Preparació 1. Escorreu bé els lloms de bacallà, enfarineu-los i fregiu-los lleugerament en una paella amb oli d’oliva ben roent. Reserveu-los i traieu tot l’oli deixant-ne un petit raig a la paella. 2. Peleu les cebes i trinxeu-les finament. Poseu-les a la paella i deixeu…

Llegir més



imatge

Escudella de fajol amb bolets i botifarra negra

Bulliu el fajol en aigua salada a foc baix durant 20 minuts. Quan estigui cuit escorreu-lo i esteneu-lo en una plata perquè no s’enganxi. Talleu els bolets ben petits – de la mateixa mida que els grans de fajol – saltegeu-los amb una mica d´oli. Saltegeu també la botifarra…

Llegir més


imatge

Amanida de bolets confitats amb oli de tòfona

  • Restaurant Can Xel

Preparació: 1. Talleu la poma a daus petits i reserveu-la 2. Feu el mateix amb el bitxo confitat 3. Tot seguit, agafeu els pinyons i torreu-los una mica al forn 4. Feu una vinagreta amb els tres tipus d’oli i el vinagre 5. Poseu-hi a macerar les…

Llegir més





imatge

Carpaccio de peus de porc amb vinagreta de naps negres

  • Restaurant L'Hostalet

Preparació 1. Partiu els peus de porc per la meitat. 2. Bulliu-los en una olla a pressió juntament amb la ceba, la pastanaga, el porro, el tomàquet, l’api, el llorer i la farigola durant una hora i quart. 3. Deixeu-los refredar una mica i, encara en calent, desosseu-los.…

Llegir més




imatge

Carpaccio d'ànec amb rossinyols confitats i pinyons

  • Restaurant Ca la Matilde

Preparació: Pel carpaccio 1. Separeu la grassa dels magrets amb l’ajut d’un ganivet i reserveu-la. 2. Piqueu la carn amb el ganivet fins que quedi ben fina, salpebreu, afegiu l’armanyac i remeneu. 3. Disposeu la carn sobre…

Llegir més