Jornada de l'Embotit a la 8a Fira de l'Embotit d'Olot 14 i 15 de març 09
04/03/2009
Gran afluència de públic i éxit aclaparador de l'Espai Tast amb totes les seves activitats relacionades amb l'embotit ,productors i la gastronomia de Cuina Volcànica .
Els cuiners varen realitzar unes demostracions de cuina en directe ,tot esplicant les qüalitats dels productes del territori amb la preséncia destacada de l'embotit .
Botifarra de perol i fajol amb cremós de fesols de Santa Pau amb oli de pinyons
Restaurant Hostal dels Ossos de – Batet (Olot)
Arròs cremós de carxofes amb botifarra negre
Restaurant Sant Miquel – Sant Esteve de Bas
Amanida de cruixents amb llonganissa
Restaurant Font Moixina – Olot
Blinis de patata amb botifarra de llardons de la mocada i naps negres agredolços
Restaurant L’Hostalet – Hostalets de Bas
Com a preludi de la 8ª Fira de la Embotit d’Olot que es celebrarà el programa d’actes : dissabte 14 i diumenge 15 de març a la ciutat d’ Olot ,
el col·lectiu de restaurants de Cuina Volcànica vol difondre l’ús d’aquest producte oferint a partir de dilluns 9 de març durant tota la setmana en els seus establiments diferents propostes per poder descobrir els diferent embotits tradicionals de la comarca de la Garrotxa i les diferents aplicacions que se’ls pot donar.
Pa, tomàquet i embotit
Restaurant La Deu – Olot
Torradeta amb tomàquet i llonganissa
Restaurant Font Moixina – Olot
Tortell d’Olot amb llonganissa de pagès
Restaurant Self La Garrotxa – Olot
Botifarra de perol i fajol amb crema de fesols de Santa Pau i oli de pinyons
Restaurant Hostal dels Ossos – Batet de la Serra (Olot)
Torradeta amb botifarra d’ou
Restaurant Cúria Reial – Besalú
Mill Fulls de bull blanc
Restaurant Oliveras– Besalú
Botifarra dolça amb melmelada de poma
Fonda Siqués- Rest Cal Parent - Besalú
Embotit amb pa ,tomàquet i oli d’oliva
Restaurant La Francesa - Santa Pau
Coca de sucre amb llonganissa
Restaurant Can Xel La Cot - Santa Pau
Piruleta d’embotits de la Garrotxa
Restaurant Cal Sastre - Santa Pau
Coca dels Hostalets amb escalivada i botifarra de perol
Restaurant Sant Miquel - Sant Esteve de Bas
Cremós de fesols de Santa Pau amb botifarra de perol i un toc d’allioli
Restaurant L’Hostalet - Hostalets de Bas
Coca dels Hostalets amb embotit de La Vall de Bas
Fonda Barris – Joanetes
Mini pizza de botifarra blanca i negre
Restaurant Ca la Matilde – Sant Feliu de Pallerols
Botifarra de bolets amb pa i tomàquet
Restaurant La Curenya – Les Planes d’Hostoles
La 8a. Fira de l' Embotit és durà a terme els dies 14 i 15 de març de 2009.
La ubicació serà al Passeig d' en Blai, altrament conegut com a Firal.
La Fira de l' Embotit compta amb 90 expositors repartits entre embotits, formatges, coques i galetes i oferta no alimentària.
El programa d' activitats lúdiques tindrà un ampli ventall d' oferta dirigida al públic visitant.
Des de degustació d' embotits, tallers per a nens, xerrades gastronòmiques i demostracions de cuina... fins a ballada de Sardanes, ball del Porc i el Xai, ball de Bastoners...
Per tal de participar com a expositors cal que envieu el contracte d' espai que us podeu descarregar i que l' envieu per fax o mail conjuntament amb el comprovant de pagament.
El programa de les activitats de la Fira de l' Embotit 2009 és el següent:
PROGRAMA D’ ACTIVITATS
8a. FIRA DE L’ EMBOTIT AL FIRAL
DIES: 14 i 15 de MARÇ DE 2009
DISSABTE 14
10.00 h Obertura de la 8a Fira de l’ Embotit al Firal, Mercat d’ Artesania a la Plaça Major.
10.00 h Obertura de la 3a Exposició de productes agroalimentaris de la Garrotxa al Firal.
12.00 h Taller d’ elaboració de botifarres. Al final del taller hi haurà un obsequi per als més menuts. A l’ Espai Tast.
17.30 h Maridatge d’ embotits amb coques, tortells i vins de postres de l’ Empordà. A l’ Espai Tast.
18.15 h Taula Rodona sobre la tipologia i les races dels porcs. Modera l’ acte el Sr. Pep Nogué, cuiner. A l’ Espai Tast.
19.00 h Demostració de la cuina Volcànica més petita. Tot seguit degustació d’ aperitius, senzills i delicats per fer-nos obrir la gana. A l’ Espai Tast.
DIUMENGE 15
7.30 h 7a. Marxa Popular Fira de l’ Embotit.
Sortida: davant del Restaurant Les Cols. Itinerari: font de Canet, Cal Grill, font d’ Aiguanegra, casa d’ Aiguanegra, volcà d’ Aiguanegra, el Solei, la Badosa, cal Grill, mirador d’ en Cols, Molí d’ en Compte, pont i les Cols.
Arribada: Firal.
Durada aproximada: 2,5 h.
Organitza: IMPC i Colla Garrotxa d’ Olot del Centre Excursionista d’ Olot (C.E.O.).
10.00 h Obertura de la 8a Fira de l’ Embotit
10.00 h Obertura de la 3a Exposició de productes agroalimentaris de la Garrotxa al Firal.
10.30 h Esmorzar de la 6a. Marxa Popular a l’ Espai Tast.
11.30 h Ballada de Sardanes a càrrec de la Cobla La Principal de Porqueres.
12.00 h Ball del Porc i del Xai a càrrec de l’ AOAPIX.
12.00 h Taller d’ elaboració de botifarres. Al final del taller hi haurà un obsequi per als més menuts. A l’ Espai Tast.
13.00 h “Gran Botifarrada” gratuïta al Firal.
Col·labora: Bar Can Xena, Carnisseria Jordi Vilarrassa, Celler Farré del Mas, Café del Firal, Aigües de Sant Aniol, Pa Nasia i Coca Cola.
17.30 h Taller d’ elaboració de botifarres. Al final del taller hi haurà un obsequi per als més menuts. A l’ Espai Tast.
18.30 h Lliurament de premis del concurs “Que diu la cançó del Dijous Llarder ?”.
18.30 h Ball dels Bastoners i Grallers d’ Olot al Firal a càrrec de l’ Esbart Olot.
19.00 h Demostració de la cuina Volcànica més petita. Tot seguit degustació d’ aperitius, senzills i delicats per fer-nos obrir la gana. A l’ Espai Tast.
20.00 h Clausura de la 8a. Fira de l’ Embotit.
Recordeu que per participar al concurs heu d’ omplir la butlleta que podeu trobar a l’ Oficina de Turisme d’ Olot ó bé a la mateixa fira.
Us suggerim visitar la web de l’Ajuntament d’Olot www.olot.cat