Fira del Fajol de Batet de la Serra
09/02/2023
Diumenge 12 de febrer, després de dos anys de parèntesis, se celebrà la Fira del Fajol amb una programació elaborada a l’entorn d’aquest producte tant valorat i estacional a La Garrotxa.
A partir de les 9.00h del matí, es portaran a terme activitats a l’entorn del fajol. Per una part, s’explicarà l’origen i el procés del fajol, des de la sembra, la collita, i allà mateix podem veure com es bat i molt. Per altra part, més de 50 firaires formaran part de la fira, hi haurà un concurs de dibuix infantil, demostració de balls tradicionals amb els Ministrers de l’Escola de Música, el ball d’en Batoies i les perdius, i el ja tradicional dinar popular a base de productes elaborats amb fajol, que estarà amenitzat per Manelic de Pera. A més a més, aquest any hi haurà la Trencada d’Olla per la mainada, feta de xocolata i premi a la millor parada de la fira.
Durant tot el dia hi haurà servei de bar. Esmorzar i dinar a preus populars.
I no hi faltaran els tastos de Cuina Volcànica, a l’espai tast de la fira. El assistents hi trobaran els següents tastos fets amb fajol, que els podran degustar allà mateix, o bé emportar-se’ls a casa.
Restaurant Hostal dels Ossos
- Tiramisú de fajol
- Pastisset de xocolata i fajol
- Pizza cruixent de brandada de bacallà i melmelada de tomata
Restaurant Can Xel
- Coca de recapte de fajol
- Pastís de pastanaga amb fajol
Restaurant La Deu
- Crep Suzette de fajol
- Bunyols amb fajol
Programa
https://www.batetdelaserra.cat/wp-content/uploads/2024/01/fulleto2024.pdf