Cuina Volcànica, pregoners de la Fira del fajol 2019
07/02/2019
El diumenge 9 de febrer es portarà a terme la Fira del Fajol als paratges de Can Fontana de Batet de la Serra.
Aquest any el col·lectiu de Cuina Volcànica ha estat escollit per fer de pregoner de la fira del Fajol, amb la qual hi té contacte des de la seva creació. Des dels seus origens, el col·lectiu ha posat en valor aquest pseudocereal, i no ha deixat de crear plats nous, que s'han pogut degustar tant a les diferents edicions de la fira, com en els propis restaurants de Cuina Volcànica.
Durant tot el dia a la fira, hi haurà un mercat de productes de proximitat i artesania, així com demostracions d'oficis tradicionals: picapedrer, teixidora, etc. També passejades en burro i exposició d'animals de pagès.
Continuaran com cada any el concurs de dibuix infantil, el ball d'en Batoies i les Perdius, el concurs de coques de fajol, la demostració de batre, ventar i moldre fajol, i la degustació de tastos de Cuina Volcànica. Aquest any els restaurants del col·lectiu ens oferiran els següents tastos:
Restaurant Hostal dels Ossos
- Tiramisú de fajol
- Pastís de formatge amb fajol
- Les postres el més llamineres de Cuina Volcànica
Restaurant Can Xel
- Coca de recapte de fajol
- Magdalenes de fajol i xocolata
Restaurant La Deu
- Crep Suzette
- Bunyols de fajol
També es farà la Gimcana llaminera, com l'any passat, aquells nens que ho vulguin podran buscar les peces d'un trencacloques entre les parades de la fira, i una vegada completat se'ls hi regalarà un Llaminer de Cuina Volcànica.