El col·lectiu de Cuina Volcànica celebra 25 anys amb 3 sopars temàtics a Barcelona
05/11/2019
Els restaurants La Gormanda, Manairó i Dos Torres acolliran sis xefs de La Garrotxa que cuinaran un menú inèdit de l’11 al 13 de novembre
El compromís pel territori i la recuperació i difusió del producte de proximitat és el que ha guiat als vuit restaurants membres per a donar a conèixer la seva riquesa gastronòmica
El col·lectiu de Cuina Volcànica celebra 25 anys dedicats a transformar la gastronomia tradicional de la Garrotxa en receptes elaborades, comprometent-se amb aquest territori únic i amb el producte local com a principal protagonista. En el marc dels actes de commemoració, els vuit xefs i juntament amb el suport del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, organitzen una campanya de promoció a Barcelona. Així, de l’11 al 13 de novembre es podran degustar menús exclusius a quatre mans basats en la cuina volcànica als restaurants La Gormanda, Manairó i Dos Torres.
Els xefs dels restaurants membres del col·lectiu Cuina Volcànica -Restaurant L'Hostalet, La Quinta Justa, Hostal dels Ossos, Font Moixina, Can Xel, Ca la Matilde, La Deu i Sant Miquel- elaboraran amb els seus partners barcelonins tres propostes diferents de menús degustació que es podran gaudir en cadascun dels restaurants durant el mes de novembre. A més, aquesta iniciativa compta amb una ambaixadora d’honor que representa fidelment aquest compromís per la Garrotxa, la Fina Puigdevall, xef i propietària del restaurant Les Cols (Olot).
La cuina volcànica és un homenatge als productes locals “de tota la vida” i als petits productors, encarregats de cultivar alguns dels reclams gastronòmics i turístics dels últims temps, com les patates d’Olot i els fesols de Santa Pau, així com recuperar d’altres en desús, com el farro o la patata del senyor. Tot i això, cada restaurant ha sabut mantenir la seva pròpia essència i forma d’interpretar la cuina, amb propostes úniques i diferents però sempre reivindicant el valor i riquesa autòctona. A més, aquets fet també ha afavorit la creació de productes propis. Un exemple d’això el trobem en la cervesa La Volcànica, les postres El Llaminer de Cuina Volcànica i, com a novetat pel pròxim any, El Porc de Cuina Volcànica, pel que vuit porcs són alimentats exclusivament amb fajol i, dins el marc de la Fira de l’Embotit, es crearan plats a l’entorn d’aquest producte
Així, la Garrotxa s’ha convertit en una de les destinacions gastronòmiques estrella de Catalunya, un territori autèntic, ric en producte autòcton i capaç d’oferir tot tipus d’experiències úniques. Terra de volcans i de valls, amb personalitat geogràfica i climàtica pròpia, a través de la Cuina Volcànica mostra i posa en valor la seva qualitat i riquesa, mantenint els binomis producte i gastronomia, productor i restaurador, així com tenint en compte la sostenibilitat del territori.
D’aquesta forma, els tres restaurants de Barcelona seran els encarregats d’acostar al públic local i visitants una cuina de comarca basada en un receptari tradicional, creatiu i atrevit, a l’abast de tots els paladars. Per a anar a tastar-los, només cal que el comensal es posi en contacte amb el restaurant i reservi taula especificant que voldrà degustar aquest menú especial inspirat en la Garrotxa.
LA GORMANDA Direcció: Aribau, 160 (Barcelona, 08036) Telèfon: (+34) 93 127 60 49 Horaris: De dimarts a dissabte de 13:00 a 16:00h i de 20:00 a 23:00h, i diumenges de 13:00 a 16:00hMANAIRÓ Direcció: Diputació, 424 (Barcelona, 08013) Telèfon: (+34) 93 231 00 57 Horaris: De dilluns a dissabte de 13:30 a 15:30h i de 20:30 a 22:30hDOS TORRES Direcció: Via Augusta, 300 (Barcelona, 08017) Telèfon: (+34) 93 206 64 80 Horaris: De dimarts a dissabte de 13:30 a 1:30h i diumenges de 12:30 a 17:00h |