Notícies

< Notícies

Cuina Volcànica també present a la Fira Orígens

10/11/2017

El 25 i 26 de novembre, el Recinte Firal d’Olot es tornarà a omplir de productors d’arreu del territori amb la celebració de la sisena edició d’Orígens, la Fira Agroalimentària de Productes de Qualitat de Catalunya. Reconeguts cuiners i productors oferiran diverses activitats amb un denominador comú destacat: els productes de qualitat. 

La cuinera Carme Ruscalleda, amb 3 estrelles Michelin al restaurant Sant Pau de Sant Pol de Mar, 2 estrelles a Tokio i 2 més al Moments de l’Hotel Mandarin de Barcelona serà una de les grans protagonistes de l’edició d’Orígens d’enguany. Oferirà una ponència magistral el diumenge 26 de novembre on cuinarà en directe per a tots els assistents i en la que desvetllarà alguns dels secrets de la seva nova temporada.

Orígens també comptarà amb d’altres grans professionals com Ada Parellada (Semproniana, Barcelona), Ivan Surinder (Tandoor, Barcelona), Ariadna Julian (Monvínic, Barcelona), Sergi Roca (Equilibri, Navata) i Jordi Juncà del Restaurant Ca l’Enric* de la Vall de Bianya, membre de l'Associació d'Hostalatge de la Garrotxa, que actuaran el dissabte a l’Aula de Cuina, i Vicenç Fajardo (La Plaça, Madremanya), Joan Massegur del Restaurant Hostal dels Ossos del col·lectiu Cuina Volcànica i de l'Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, Salvador Brugués (Girona) i Fina Puigdevall  del Restaurant Les Cols** d'Olot) que ho faran el diumenge.

A més a més, com cada any, a l’Aula de tast, es portaran a terme tastos i maridatges dels productes exposats a la fira.

Per la seva banda, com sempre els nens podran gaudir d’activitats pensades per a ells com tallers de xocolata, dolços, embotits, coques o postres, entre d’altres, organitzats per Hostalatge Garrotxa. 

 

L’espai firal

En total la fira comptarà amb 65 estands que acolliran uns 90 productors que oferiran tastos del seus productes als visitants de la fira a través de l’intercanvi de tiquets. El visitant també podrà comprar directament al productor.

Dels participants, un 33% hi assisteixen per primera vegada la qual cosa confirma la fidelitat per part de molts d’ells, però també l’interès creixent que desperta una fira especialitzada com Orígens.

L’edició d’enguany manté el format, però incorpora novetats. Una d’elles és la presència destacada de productes ecològics com pa, formatge, cervesa, vi, etc. que, de moment, ja representen el 33% del productors participants.

Pel que fa a la procedència dels productors participants un 35% provenen de les comarques de Girona, especialment de la Garrotxa, un 27% de les de Barcelona, un 15% de les de Lleida i un 13% de les de Tarragona. També hi haurà presència de productors valencians, de les Illes Balears i del País Basc.

En referència als sectors, Orígens comptarà amb propostes molt diverses que van des d’embotits, làctics, carns, cervesa, pastisseria o fleca fins a melmelades, olis, fruits secs, verdures, ostres, infusions, vins, licors, vermuts o caves, entre d’altres.

Com en les darreres edicions també hi haurà l’Espai Cervesa, que aglutinarà fins a 5 productors catalans de cervesa artesana del Gremi d’Elaboradors de Cervesa Artesana i Natural.

1r Concurs de coques de forner de Catalunya

Una altra de les novetats serà el 1r Concurs de Coques de Forner de Catalunya que se celebrarà el dissabte 25 de novembre. Forners d’arreu presentaran les seves coques a concurs i un jurat format per representants dels sectors del pa, la pastisseria, la formació, el periodisme gastronòmic, gurmets i bocafins serà l’encarregat de decidir els premis. A data d’avui s’han superat les 20 inscripcions de forns d’arreu del país.

L’objectiu del concurs és contribuir a enaltir l’ofici de forner, promoure un dels seus productes més característics i incentivar-ne la qualitat.

La coca de forner ha d’haver estat elaborada a partir de massa de pa. En el cas de la coca dolça, pot ser gruixuda o prima, portarà sucre pel damunt i pot tenir un aroma anisat o no. També s’accepten variacions diverses (xocolata, espècies, licors, etc.). En el cas de la coca salada, pot portar al damunt tota mena d’ingredients salats.

Idiazabal, territori convidat

A més, aquesta edició tindrà territori convidat: serà Idiazabal. Cinc petits productors del municipi (dos de formatge d’ovella amb el segell de la DO, un de formatge de vaca ecològic, un de txacolí ecològic i un de sidra ecològica) seran presents a Orígens. Tots ells també oferiran una sessió a l’Aula de Tast.

Activitats a la ciutat

Orígens també es viurà a la ciutat d’Olot. Un any més Cines Olot i El Celler organitzen una sessió de Gastrocine amb un sopar de montaditos amb DO dins la sala de cinema i la projecció de la pel·lícula alemanya Kebab connection d’Anno Saul. Serà el dijous 23 de novembre a les 20.30 h. L’entrada té un preu de 10 €.

A més, durant tot el cap de setmana hi haurà un trenet que circularà del recinte firal al centre de la ciutat. Serà gratuït amb l’entrada de la fira i sense entrada tindrà el cost d’1 €. El dissabte circularà d’11 a 14 h i de 16 a 20 h i el diumenge d’11 a 14 h.

programa-desplegable2017ISSUU-copia20171110.pdf

https://youtu.be/GfXOOPOexY8

 

 



Comarteix