2a JORNADA DE LA PATATA MORA ALS HOSTALETS D'EN BAS
12/11/2009
Dissabte 14 de novembre de 2009, el grup Cuina Volcànica, l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, l’Ajuntament de la Vall d’en Bas, el Sigma, el Parc Natural de la zona Volcànica de la Garrotxa, Slow Food Garrotxa i l'Associació de Turisme i Comerç de la Vall d'en Bas amb Cuina Remença organitzen la 2a Jornada de la patata als Hostalets d’en Bas.
La jornada vol ser una eina de divulgació sobre aquest tubercle, arribat fa uns 500 anys a Europa i que es va establir amb força a les nostres contrades.
ACTES
A les 17.30h al local social dels Hostalets d’en Bas. Ponències a l’entorn de la patata
· Obertura per part del president de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa - Gerard Xifra.
· La recuperació de la patata del Bufet a Orís, pel col·lectiu de productors de la patata del bufet.
· Anàlisi de la recuperació de la patata mora l’any 2009 a la Garrotxa.
· La cuina de la patata mora. Descripció dels tastos que es provaran i del menú trumfaire. Joan Masegur, president del Col·lectiu de Cuina Volcànica.
· Clausura de l’acte a càrrec de l’alcalde de la Vall d’en Bas Miquel Calm.
L’activitat tindrà una durada d’un hora aproximadament, i tot seguit, es servirà un aperitiu gratuït als assistents preparat pel col·lectiu Cuina Volcànica, juntament amb Cuina Remença. Els tastos seran els següents:
Bracet de patata mora amb anxoves i olives negres (Rest. Can Barris)
Patates Farcides de la Vall (Rest. Ca la Carmelita)
Truita de patates amb botifarra negre (Rest. Can Trona)
Trinxat de col i patata (Rest. Can Morera)
A les 21.00 hores, SOPAR TRUMFAIRE al Restaurant l’Hostalet, d’Hostalets de Bas.
El Col·lectiu de Cuina Volcànica amb la col·laboració de Cuina Remença han preparat un sopar per celebrar aquesta jornada amb la patata mora com a protagonista.
Tothom qui vulgui, pot fer la seva reserva fins el dia 10 de novembre al telèfon del restaurant 972 690006 per assistir en aquest sopar i al secretariat de l'Associació d'Hostalatge de la Garrotxa 607401947. Places limitades.
El sopar te un cost de 20 € per persona.
SOPAR TRUMFAIRE
Patata confitada amb musclos de roca i pebre vermell agredolç (Rest. Sant Miquel)
Sopa de patata mora amb ou escalfat, cansalada i tòfona negra (Rest. L’Hostalet)
Calamars farcits a l’Olotina amb patates mores (Rest. Sant Miquel)
Costelló de porc cuita a baixa temperatura, sobre parmetier de patates mores i cargols sense feina
(Rest. Hostal dels Ossos)
Cake de carbassa i patata mora amb poma al forn i gelat de tortell (Rest Font Moixina)
Cafès i xocolates
Vins de l’Empordà
Aigua Mineral